Tuesday 28 June 2011

Cookies!


































I baked these cookies as a request of my boyfriend! He has been asking for quite a while, but I never actually got in the mood to bake them. Well, he's happy now, even though he knows I'll most certainly have more cookies than him  =)
The recipe is from this book.

Chocolate chip cookies
Ingredients
100g caster sugar
100g margarine
1 egg
175g plain flour
175g chocolate chips
1/2 teaspoon vanilla essence

Method
Preheat the oven to 180ºC. 
Beat the sugar with the margarine until it becomes creamy. Whisk the egg, add the vanilla essence and mix well with the sugar cream.
Sift the flour, add it to the previous mixture and mixing well. Stir in 100g of the chocolate chips. 
Put a tablespoon of the mixture onto a greased baking tray, and flatten each cookie with the back of a fork (make sure to allow enough space between the cookies as they will grow quite a lot in width), and sprinkle with the remaining chocolate chips.
Put in the oven and bake for 10 to 15 minutes, or until they turn golden and slightly soft in the middle. Remove from oven and leave to rest for about 5 minutes before removing from tray.


Fiz estes biscoitos a pedido do meu namorado! Já há algum tempo que ele me anda a pedir, mas não me tem apetecido faze-los. Bem, ele agora está mais feliz, mesmo sabendo que eu vou certamente comer bem mais biscoitos do que ele =)
A receita é deste
livro.

Biscoitos de chocolate
Ingredientes
100g de açúcar fino
100g de margarina
1 ovo
175g de farinha
175g de pepitas de chocolate
1/2 de aroma de baunilha

Preparação
Pré-aquece o forno a 180ºC.
Bate o açúcar com a margarina até ficar com um aspecto cremoso. Bate o ovo, adiciona o aroma de baunilha e mistura bem com o creme do açúcar.
Peneira a farinha e adiciona à mistura anterior mexendo bem. Adiciona cerca de 100g de pepitas de chocolate.
Coloca uma colher de sopa da mistura num tabuleiro untado com manteiga, e com as costas de um garfo espalma cada bolacha (atenção para deixares espaço suficiente entre as bolachas, uma vez que crescem bastante em largura), e polvilha com as restantes pepitas de chocolate.
Coloca no forno por 10 a 15 minutos ou até ficarem douradas e ligeiramente macias no meio. Retira do forno e deixa descansar por uns 5 minutos antes de remover do tabuleiro.

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